Ile miesięcznie zużywacie wody na osobę?
Budżet domowy - ile wydajemy na życie, ile oszczędzamy
Zwiń
X
-
Mieszkanie w bloku 48m2 zuzycie - 46m3 od pazdziernika do konca marca czyli 7,6m3 w wersji 2+2 gdzie pralka leci codziennie praktycznie.
Od marca do pazdziernika w porzednim odkresie rozliczeniowym bylo jeszcze wiecej, bo cos kolo 9m3/msc.
To jest zimna woda, ciepla podgrzewana we wlasnym zakresie.
To jest pryszcz, znam gospodarstwa domowe gdzie w domach o powierzchni 150-200m2 oplata za dwa miesiace woda+scieki to grubo ponad 2tys zl :idea:
Komentarz
-
-
Rodzina 2+1
woda zimna 3,4m3
woda ciepła ok 3 m3
ogrzewanie miejskie - miernika na wejściu do mieszkania ok 2,5 GJ
prąd ok 140 zł na miesiąc
Wszystkie media wychodzą ok 400 zł, a w okresie letnim ok 120 zł mniej
Za to moi rodzice miesięczne zużycie wody na 3 osoby
zimna 17m3
ciepła 15m3
Ciekawe jak to robią?? :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjasporo ciekawych tematow odnosnie oszczedzania:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,20012,Oszczedzamy.htmlSkoda Octavia 1,9 TDI ASV 2003 r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QefasMoje zdanie jest takie, że najlepiej to inwestować w polisach długoterminowych, zrobić stałe zlecenie i nie myśleć o przykracaniu tu i ówdzie. I cieszymy się życiem i jednocześnie budujemy oszczędności na przyszłość
U mnie prawda jest jedna:
- ile zarabiam?? - zawsze to jest wg. mnie za mało
- ile wydaję?? - zawsze to jest za dużo
Na przestrzeni lat u siebie nie zauważyłem ani przesadnego rozpasania finansowego ani przesadnej oszczędności. Generalnie staram się żyć na jednakowym poziomie niezależnie od "urodzaju" w danym roku.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QefasMoje zdanie jest takie, że najlepiej to inwestować w polisach długoterminowych, zrobić stałe zlecenie i nie myśleć o przykracaniu tu i ówdzie. I cieszymy się życiem i jednocześnie budujemy oszczędności na przyszłośćOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
nic mi nie mowcie o oszczędzniu......kurde wczoraj odebrałem wypłate i nie wiem jak damy radę do wypłaty żony....czyli do 10.05 :roll: musiałem odłożc trochę na komunię trochę na OC trochę na napełnianie ogrzybianie klimy rata za ziemię...i ..... jestem w czarnej dupie :twisted: ale jadę sobie dziś na Lecha więc humorek sobie poprawię, a jutro dodatkowo zaliczę grilla więc już wogóle zapomnę :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz